Új Napenergia Plusz Program 2024 - Válassz minket a kivitelezéshez!

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása – jelentett be Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Facebookon. A 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Program napelem és tároló együttes létesítésében támogatja januártól a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat írja a Telex.hu

A folyamat a kivitelezők előregisztrációjával a mai nappal megindult, a lakossági pályázók jövő január 15. napjától jelentkezhetnek majd. Regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be.

közzétett pályázati felhívás szerint a Napenergia Plusz Program a családok költségeinek kétharmadát fedezi, legfeljebb 5 millió forint értékben, és támogatás a pályázó magánszemély állandó lakóhelyéül szolgáló családi házon vagy a sorház, ikerház, legfeljebb 6 lakásos társasház épületrészén végrehajtott beruházáshoz adható. Elszámolható a pályázati adminisztráció, tervezés, engedélyezés költsége, az eszköz- és anyagköltség, a telepítés munkadíja. Egy ingatlanra egy támogatás adható, viszont csak új beruházásra, így meglévő rendszer bővítésére, cseréjére, felújítására nem. A programban több mint 15 ezer család valósíthat meg zöldenergia fejlesztést.

A beszerezhető berendezések kapacitását az eredeti bejelentéshez képest rugalmasabban kezelték a kiírásban. A napelemes rendszer legalább 4 és legfeljebb 5 kW teljesítményű inverterből, valamint minimum 7,5 és maximum 10 kWh kapacitású tárolóból állítható össze.

A lakossági előregisztráció 2024. január 15-én kezdődik majd, a vissza nem térítendő forrás odaítéléséről egyszerűsített eljárásrendben születik döntés. Nincs régiónkénti elosztás, a pályázatok a beküldésük időrendjében kerülnek elbírálásra. A munkálatokkal a támogatói okirat hatálybalépését követő két éven belül kell elkészülni.

Lantos szerint a magyar gazdaság jövője a zöldenergia, a kormány a tiszta energia saját célú termelésére, tárolására és helyi elfogyasztására ösztönzi a családokat és a vállalkozásokat. Háztartási méretű kiserőműből a korábbi várakozás alapján 2030-ra lehetett volna meg a 200 ezer darab Magyarországon, viszont már most több mint 245 ezer működik belőlük, mintegy 2200 megawatt összes beépített teljesítménnyel. A miniszter szerint ez és az ehhez hasonló támogatások erősítik az ország energiaszuverenitását.

Válassz minket a kivitelezéshez és a küld el nekünk az új napelemes pályázathoz az előjegyzésed: https://www.wesnet.hu/kapcsolat


Az eredeti cikk itt található:  https://telex.hu/gazdasag/2023/12/04/napenergia-plusz-program-indulas-eloregisztracio-lantos-csaba-energiaugyi-miniszterium

Iratkozz fel te is hírlevelünkre!
Iratkozz fel Te is hírlevelünkre és értesülj első kézből legújabb csomag ajánlatainkról, kedvezményeinkről, szolgáltatásainkról és híreinkről.